Matematik

Potensfunktioner

02. november 2016 af ikkeangivet2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med denne opgave. Spørgsmålet lyder som følgende:
Hvis x-værdien mellem 2 punkter formindskes med 23% hvad skal y-værdien så ganges med? 

Min potensfunktion er f(x)=325*x^0,75
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af mathon

                     y=325\cdot x^{0{,}75}

                     k\cdot y=325\cdot (x\cdot 0{,}77)^{0{,}75}

                     k\cdot y=325\cdot (x^{0{,}75}\cdot 0{,}77^{\, 0{,}75})

                     k\cdot y=325\cdot (x^{0{,}75}\cdot0{,}821993)

                     k\cdot y=0{,}821993\cdot \left (325\cdot x^{0{,}75} \right )

                     k\cdot y=0{,}821993\cdot y

y skal ganges med 0{,}821993.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.