Matematik

Projektion

02. november 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal beregne projektionen af \vec{r} på y-aksen.

Jeg har følgende oplysninger:

\vec{r} = \begin{pmatrix} 3\\4 \end{pmatrix} og p=(4,5)

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. november 2016 af mette48 (Slettet)

Start med at lave en tegning.

hvad er p?


Svar #2
02. november 2016 af VI1000 (Slettet)

p er et punkt. Ved ikke om jeg skal bruge det.

Jeg har også c(7,1) og r=5. Ved ikke om jeg skal bruge det??


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. november 2016 af MatHFlærer

#2 altid giv de præcise oplysninger.


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. november 2016 af Capion1

j = (0 , 1)  er en enhedsvektor for y-aksen.
Projektionen af rj er
(r j)j
 


Svar #5
02. november 2016 af VI1000 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere?? 


Brugbart svar (3)

Svar #6
02. november 2016 af Capion1

Projektion af en vektor på en enhedsvektor er det skalære produkt af de to vektorer, gange med enhedsvektoren.
Det er en grundlæggende vektorregneregel.


Svar #7
02. november 2016 af VI1000 (Slettet)

Super, tak.


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.