Matematik

Grafen for f(x) = ax2 + 4x + c har toppunkt i (−1,2), Bestem a og c.

03. november 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er det muligt at udregne dette ved hjælp af maple?

Grafen for f(x) = ax2 + 4x + c har toppunkt i (−1,2), Bestem a og c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2016 af mathon

Uden Maple:
                         x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-4}{2a}=-1

                                                 \frac{-2}{a}=-1

                                                 a=2

                         y_T=c-a\left (x_T \right )^2=c-2\cdot \left (-1 \right )^2=2

                                                               c-2=2

                                                               c=4


       y_T=\frac{-d}{4a}=\frac{4ac-b^2}{4a}=c-\frac{b^2}{2^2a}=c-a\cdot \frac{b^2}{2^2a^2}=c-a\left ( \frac{-b}{2a} \right )^2=c-a{x_T}^2

               

                   


Skriv et svar til: Grafen for f(x) = ax2 + 4x + c har toppunkt i (−1,2), Bestem a og c.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.