Matematik

To løsninger til sinusrelation

04. november 2016 af Moha2034 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder lige her med noget matematik, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal løse. Det handler om to løsninger med sinusrelationer. 

Jeg har nu udregnet:

Siden a=2,46

Siden b=14

Siden c=34,54

Vinkel A=10

Vinkel B=81,20 eller en anden løsning som jeg ikke ved hvordan man finder ud af

Vinkel C= ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2016 af mathon

Brug
             sin(V) = sin(180° - V)

hvoraf
             sin(B1) = sin(B2) = sin(180° - B1)

             B2 = 180° - B1
            


Svar #2
04. november 2016 af Moha2034 (Slettet)

Så jeg skriver: 

Sin(180-81,20)=0,98

og derefter: 

180-0,98=179,02


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2016 af mathon

…men det problem undgår du ved brug
   af cosrelationen tre gange eftergulgt af vinkelsumskontrol.


Svar #4
04. november 2016 af Moha2034 (Slettet)

Men jeg kan godt bruge denne formel til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2016 af mathon

Hvis de tre sider er opgivet i opgaveteksten og ikke er beregnet
gælder bl.a.

                                 a2 + c2 - b2
                  cos(B) = ----------------        med kun én løsning  (ingen B2)
                                     2·a·c


Svar #6
04. november 2016 af Moha2034 (Slettet)

Også får jeg svaret på B2


Svar #7
04. november 2016 af Moha2034 (Slettet)

Det tre sider er beregnet, så jeg tror at denne formel ikke virker


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2016 af mathon

Skriv hele opgaveteksten.


Svar #9
04. november 2016 af Moha2034 (Slettet)

I en retvinklet trekant, ABC, er b=14 og A=10. Beregn de resterende sider og vinkler i trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2016 af fosfor (Slettet)

Man skal ikke bruge noget med 2 løsninger i sinusrelationerne. Du skal først vælge at B er 90 grader, og så finde sidelængderne med sinusrelationerne, hvilket aldrig har to løsninger. Derefter skal du vælge at C er 90 grader og så finde sidelængderne på samme måde igen.

På den måde for du to løsninger (B=90, a=?, c=?, C=90-A), (C=90, a=?, c=?, B=90-A)


Svar #11
04. november 2016 af Moha2034 (Slettet)

Ok, men ellers tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2016 af mathon


Skriv et svar til: To løsninger til sinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.