Matematik

produktreglen

05. november 2016 af sandrai - Niveau: B-niveau

hej 

jeg sidder her og skal ved hjælp af produktreglen, finde differtialkvotienten på følgende funktioner ( har vedhæftet et billede ) 

jeg har fået dem differneret i maple, men kan ikke få det samme resultat som maple får? 

nogen der kan hjælpe? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2016 af mathon

1.

                  f_1{\, }'(x)=11\cdot (4-3x)+(11x+12)\cdot (-3)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2016 af mathon

2.

                 f_2{\, }'(x)=-6\cdot x^2+(-6x+2)\cdot 2x


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2016 af mathon

3.

                 f_3{\, }'(x)=\left (2\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}+1 \right )\cdot \sqrt{x}+\left ( 2\sqrt{x}+x \right )\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2016 af mathon

4.

                 f_4{\, }'(x)=\left ( 2x+9 \right )\cdot \left ( x^2-3x \right )+\left ( x^2+9x \right )\cdot \left ( 2x-3 \right )


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2016 af mathon

5.

                 f_5{\, }'(x)=-2x\cdot \left ( x^2-1 \right )+(-x^2)\cdot 2x


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2016 af mathon

6.

                 f_6{\, }'(x)=\left (-x^2\cdot \left ( x^2-1 \right ) \right ){}'=-2x\cdot (x^2-1)+(-x^2)\cdot 2x

eller lettere:
                 f_6{\, }'(x)=2x-4x^3


Svar #8
06. november 2016 af sandrai

mange tak nu forstod jeg det bedre :-) 


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.