Matematik

Hjælp

06. november 2016 af Jullliie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg kan virkelig ikke finde ud af denne her opgave, håber i vil kunne hjælpe. På forhånd tak.

En funktion f:

f(x) = 5e^x + 4.

Bestem ligningen for tangenten til grafen f i punktet P(0,f(0)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2016 af mathon

Du får brug for
                            f(0) og  f{\, }'(0) i tangentligningen.


Svar #2
06. november 2016 af Jullliie (Slettet)

Kan bare ikke få det til at give mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2016 af mathon

Beregn først
                        f{\, }'(x)
   og
                        f{\, }'(0)


     Hvad giver ikke mening?
          


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2016 af KarolineHolm (Slettet)

Er det ikke bare:

f'(x) = 5e^x + 0 

f'(0) = 5e^0 + 0

eller er det bare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2016 af mathon

Det er sådan.

Hvis du også kender f(0) og den generelle tangentligning, så…


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2016 af KarolineHolm (Slettet)

Tangentenligningen er denne her formel, hvilke værdier skal så indsættes?

y = f'(x0) * (x - x0) + f(x0) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2016 af mathon

        x_o=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2016 af KarolineHolm (Slettet)

så 0 indsættes bare


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2016 af mathon

        y = f'(x0) * (x - x0) + f(x0) 

        y=5\cdot (x-0)+9


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.