Kemi

Exoterm eller endoterm?

07. november 2016 af densødekatja11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Jeg har problemer med denne opgave:

Vi har følgende ligevægt:

H_2 (g)+I_2 (g)\rightleftharpoons 2HI (g)

Desuden oplyses man om, at ligevægtskonstanterne for ligevægten ved forskellige temperaturer er:

K_c=60,9 (393,6 Celsius)

K_c=54,4 (425,4 Celsius)

K_c=49,7 (457,6 Celsius)

K_c=45,8 (490,6 Celsius)

a) Er reaktionen mod højre exoterm eller er den endoterm?

Hvordan løser jeg denne opgave?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af mathon

inddrag ligevægtsbrøken:
                                                \frac{\left [ HI \right ]^2}{\left [H_2 \right ]\left [ I_2 \right ]}=K_c


Svar #2
07. november 2016 af densødekatja11 (Slettet)

Hm... Det forstår jeg ikke! 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2016 af mathon

Det ses, at ved stigende temperatur mindskes Kc

det kan kun ske ved, at tælleren i \frac{\left [ HI \right ]^2}{\left [H_2 \right ]\left [ I_2 \right ]} mindskes og nævneren øges

dvs når ovennævnte ligevægt forskydes mod venstre.

Når den oprindelige ligevægt ved temperaturforhøjelse forskydes mod venstre for at modvirke denne, betyder det, at reaktionen mod højre er exoterm.


Skriv et svar til: Exoterm eller endoterm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.