Matematik

Hjælp til 3-trinsreglen

08. november 2016 af sandrai - Niveau: B-niveau

jeg har disse to som skal beregnes via 3-trins reglen, nogen der vil hjælpe med disse to? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2016 af mathon

Generelt:

                 1. trin:
                                    f(x_o+h)-f(x_o)

                 2. trin:
                                    \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}

                 3. trin:
specifikt:                   f{\, }'(x_o)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim} \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}

1.

                 1. trin:
                                    3(7+h)-1-(3\cdot 7-1)=21+3h-1-20=3h

                 2. trin:
                                    \frac{3h}{h}=3

                 3. trin:
                                    f{\, }'(7)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim} 3=3


Svar #3
08. november 2016 af sandrai

hvorfor minus med (3*7-1) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2016 af mathon

2.

                 1. trin:
                                    \frac{1}{2+h}-\frac{1}{2}=\frac{2-(2+h)}{2(2+h)}=\frac{-h}{2(2+h)}

                 2. trin:
                                    \frac{\frac{-h}{2(2+h)}}{h}=\frac{-1}{2(2+h)}

                 3. trin:
                                    f{\, }'(2)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim} \; \; \frac{-1}{2(2+h)}= \frac{-1}{2\cdot (2+0)}=-\frac{1}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2016 af AMelev

#3 (3*7-1) er f(x0), da x0 = 7


Skriv et svar til: Hjælp til 3-trinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.