Matematik

Definitionsmængde

08. november 2016 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle, som kan hjælpe mig med at finde definitionsmænden for 

f(x,y)=√(xy)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2016 af mathon

       Dm(f)=\left \{ \left. (x,y)\; |\; (x,y)\in\mathbb{R_-} \right^2\; \vee\; (x,y)\in\mathbb{R_+} \right^2\;\vee \; (x,y)=(0,0) \} \right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2016 af jantand

Kunne det ikke være komplekse tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2016 af Therk

For x = 0 kan y vel være arbitrær?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2016 af VandalS

#0 Hvilke sæt afbilder f fra og til? Funktionen har forskellige definitionsmængder afhængig af sættene.


Svar #5
08. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Ved du hvordan man differentier f(x,y)=sin(x√y)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. november 2016 af Soeffi

#0. Geogebra:


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2016 af mathon

#5

                             \frac{\partial f}{\partial x}=\cos\left (x\sqrt{y} \right )\cdot \sqrt{y}

                             \frac{\partial f}{\partial y}=\cos\left (x\sqrt{y} \right )\cdot \frac{x}{2\sqrt{y}}


Svar #8
08. november 2016 af Sneharusha (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. november 2016 af Therk

#5

Ved du hvordan man differentier f(x,y)=sin(x√y)


Den tråd her sejler.


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. november 2016 af Capion1

Det er vel klart, at et produkt af to faktorer er positivt, når de to faktorer har samme fortegn,
hvilket også skitsen i # 6 viser.
Definitionsmængden, der gør produktet under rodtegnet ikke-negativt, er da
{ (x , y) | - ∞ < x ≤ 0  ∧  - ∞ < y ≤ 0  }  ∪  { (x , y) | 0 ≤ x < ∞  ∧  0 ≤ y < ∞  }


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. november 2016 af Capion1

# 1 er ikke korrekt, thi (0 , 1) ∉ Dm(f) , som den står skrevet.
(Og som # 3 også antyder).


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.