Matematik

Hjælp!

09. november 2016 af mrcoskun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg t i denne ligning? 

y = 31,5 * 0,887^t

t = tid


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af peter lind

Det er ikke en ligning men en funktion.

Hvis du vil isolere t skal du tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2016 af AMelev

Jeg vil nu også kalde det en ligning.

Divider med 31.5 på begge sider
Tag log på begge sider og brug logreglen log(xy) = y·log(x)
Divider, så t står alene.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.