Matematik

Taylor-polynomier

10. november 2016 af nichole12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Halløj, kan I hjælpe mig med den vedhæftede opgave? Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe opgaven an..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af jantand

Jeg vil udvikle Taylorpolynomiet :

P2 = a0 +a1(x-x0)+a2(x-x0)Der er kun led med op til andengrad da det er det der bliver spurgt om.

a0 =f(x)   a1= f ´(x)    a2 = f ´´(x)

P2 (x) =  sin(x) +cos(x)*x -sin(x) *x2   Sættes x=0 Så er udtrykket   0+1*x- 0 = x


Skriv et svar til: Taylor-polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.