Matematik

2a * 2ab

10. november 2016 af CaecilieJensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har akut hjælp for svar på spørgsmålet 2a * 4ab.

Har virkelig ingen idé til udregning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af Toonwire

Hvis det er reducering du er ude efter så se på hvilke faktorer der er ens.

Hjælper det hvis det skrives op på denne måde:

2\cdot 2 \cdot a\cdot a \cdot b


Svar #2
10. november 2016 af CaecilieJensen (Slettet)

Giver det så 4abeller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2016 af AMelev

I titlen skriver du 2a*2ab, men i teksten skriver du 2a*4ab.
2a betyder 2·a og 4ab betyder 4·a·b. Skriv det op med ikke-usynlige gangetegn og udnyt, at du kan bytte rundt (faktorernes orden er ligegyldig), så du samler talle, a'erne og b'erne - som #1 har gjort.

2a*2ab = 4·a·b (= 4ab)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2016 af Toonwire

#2

Du har ikke to b'er der skal ganges, så det kan ikke give b2.
Til gengæld har du to a'er, dvs.

\underbrace{2\cdot 2}_{4}\cdot \underbrace{a\cdot a}_{a^2}\cdot b


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2016 af AMelev

Rettlelse 

#3

2a*2ab = 4·a2·b (= 4a2b)


Skriv et svar til: 2a * 2ab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.