Matematik

En ligebenet trekant! Hjælp hurtigt

10. november 2016 af Carley (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp i denne her. 

Opgaven lyder: I den ligebenet trekant ABC er IABI = IACI = 5, mens højden fra A er 4. Beregn IBCI, samt trekantens vinkler og areal.

Gerne gør det simpelt.

Det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af mathon

Tegn og forstå:

3-4-5 er en pythagoræisk tripel.

                  \left | BC \right | = 2\cdot 3=6    

                  B=C=\tan^{-1}\left ( \frac{4}{3} \right )

                  A=180^{\circ}-2B


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2016 af AMelev

Lav en skitse. Højden fra A deler trekant ABC i to lige store (kongruente) trekanter, da trekanten er ligebenet og deler dermed BC midtpå - kald midtpunktet M. 
Trekant AMB er retvinklet, så du kan bruge Pythagoras til at bestemme BM (= CM) 
Brug sin-formlen for retvinklede trekanter til at bestemme vinkel B (= vinkel C) og benyt vinkelsummen til at bestemme vinkel A.


Skriv et svar til: En ligebenet trekant! Hjælp hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.