Matematik

Infinitesimalregning

12. november 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har ikke helt forstået brøknotationen af en differentiation. Følgende udtryk gælder:

\int f(g(x))g'(x)dx\int f(t)\frac{dt}{dx}dx=\int f(t)dt=F(t)

Hvis g(x) udskiftes med t, må der gælde, at:

g'(x)=\frac{dt}{dx}

Men hvad er forklaringen lige?


Svar #1
12. november 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hmm. Er brøken bare til for at tydeliggøre, at der er tale om en differentialkvotient? Hvis ja, må det generelle tilfælde vel være:

f'(x)=\frac{d f(x)}{dx}

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2016 af mathon

          \frac{\mathrm{d} t}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} g}{\mathrm{d} x}=g{\, }'(x)


Skriv et svar til: Infinitesimalregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.