Matematik

Ensvinklede trekanter

12. november 2016 af Mik234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er så småt i gang med at løse opgaven i trigonometri om ensvinklede trekanter. Opgaven har en høj sværhedsgrad. Men, skalafaktoren er fundet ved at dividere AB og ED som er parallelle sider med hinanden, det er lig med 1,33. Hvordan griber man ellers opgaven an, da BD og AE skal findes i det vedhæftede bilag…


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2016 af sjls

Bestemmelse af BD:

Du kender jo længden af CD=4.5, og du kender skalafaktoren. Først finder du længden af BC ved at gange CD med skalafaktoren, og herefter kan du trække længden af CD fra længden af BC og få BD.

Bestemmelse af AE:

Du skal her først finde EC ved at dividere længden af AC med skalafaktoren. Herefter trækker du længden af EC fra AC og finder herved længden af AE.


Svar #2
12. november 2016 af Mik234 (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2016 af sjls

#2 

Det kan jeg muligvis godt, hvis du skriver, hvorhenne det går galt for dig - og eventuelt laver en ny bruger først...


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2016 af mathon

                         \frac{\left | ED \right |}{\left | AB \right |}=\frac{\left | CD \right |}{\left | BC \right |}                

                          \frac{5{,}7}{7{,}6}=\frac{4{,}5}{\left | BC \right |}

                           \left | BC \right |=\frac{4{,}5\cdot 7{,}6}{5{,}7}


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.