Kemi

puffer

12. november 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der vil hjælpe med b) ?

Man har 500 mL putteropløsning, der indeholder ethansyre i stofmængdekonc. 0,15M og natriumethanoat i stofmængdekon. 0,20M

a) Beregn pH i pufferopløsning. (Færdig med denne opgave - pH  har jeg fået til 4,88)

pH ønskes ændret til 4,2 ved tilsætning af 1,0M saltsyre. 

b) Beregn, hvor stort et volumen salsyre der skal tilsættes pufferløsningen for at opnå den ønskede pH-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af MinaPigen (Slettet)

Det ser sikkert lidt rodet ud. Men her :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2016 af MinaPigen (Slettet)

Eller ved anvendelse af følgende ligning i stedet, og så isoleres der for x:
\frac{n(b)}{n(s)} = 10^{pH-pKs} = \frac{0.100 - x}{0.075 + x} = 10^{4.2-4.76}


Svar #3
13. november 2016 af lokpæø (Slettet)

Mange tusinde tak for det. :)


Skriv et svar til: puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.