Kemi

Kemi

14. november 2016 af SophieSamantha (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Tak på forhånd! :) 

1)  En natriumhypokloritopløsning V(NaClO)=0,650 L og C(NaClO)=0,800M tilsættes fortyndet saltsyre, V(HCl)=0,950L og C(HCl)=0,580M. Beregn massen af klorgas der kan dannes.

M(CL)=35,453 g/mol, M(NaClO)=74,442 g/mol og M(HCl)=36,461 g/mol.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2016 af mathon

                     NaClO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; Cl_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; NaCl\, _{\textit{(aq)}}\; + H_2O\, _{\textit{(l)}}


Svar #3
14. november 2016 af SophieSamantha (Slettet)

Jeg kan ikke helt se det, jeg kan ikke finde ud af at beregne massen, det er ikke reaktionsskema jeg er ude efter :c


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2016 af mathon

                                          NaClO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; Cl_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; NaCl\, _{\textit{(aq)}}\; + H_2O\, _{\textit{(l)}}
ækvivalente mængder:         1 mol                    2 mol                 1 mol
                                           74,442 g               72,922 g             70,906 g
aktuelle mængder:             38,7098 g             20,090 g                  x
                           forhold:      0,52                      0,28

hvoraf det ses, at HCl\, _{\textit{(aq)}} er den 'begrænsende faktor'


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.