Kemi

Kemi

06. november 2016 af SophieSamantha (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Myresyre, HCOOH har Ka(HCOOH)=1,8*10^-4 og m(HCOOH)=0,4603 g, opløses i 2,0 L vand. Beregn pH af opløsningen og opskriv reaktionsskema. 

En natriumhypokloritopløsning V(NaClO)=0,650 L og C(NaClO)=0,800M tilsættes fortyndet saltsyre, V(HCl)=0,950L og C(HCl)=0,580M. Beregn massen af klorgas der kan dannes. M(CL)=35,453 g/mol, M(NaClO)=74,442 g/mol og M(HCl)=36,461 g/mol. Opskriv også reaktionsskema. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2016 af mathon

myresyre:
                                               HCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; HCOO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}
ligevægtskoncentrationer:        c_s-\alpha c_s                                        \alpha c_s                     \alpha c_s


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2016 af mathon

ligevægtsbrøk:
                                                           \frac{\left [ HCOO^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HCOOH \right ]}=K_s
      dvs
                                                           \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

                                \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{(0{,}005\; M)-\left [ H_3O^+ \right ]}=1{,}8\cdot 10^{-4}\; M\; \; \; \; \; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<0{,}005\; M

                                                           \left [ H_3O^+ \right ]=8{,}63\cdot 10^{-4}\; M

                                                           pH=-\log\left (8{,}63\cdot 10^{-4} \right )=3{,}06

                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2016 af mathon

                  NaClO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, HCl\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; Cl_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; NaCl\, _{\textit{(aq)}}\; + H_2O\, _{\textit{(l)}}


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.