Matematik

MAPLE

14. november 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan er det nu man løste sådanne opgaver over maple:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2016 af sjls

Jeg kender ikke til en sådan metode i Maple, men det er måske bare mig, der er uvidende.

Hvis det var mig, der skulle løse opgaven, ville jeg starte med at definere f(x) i Maple vha. kommandoen f:=x\rightarrow \ln (x)+\frac{20}{x} (hvor pilen kommer frem ved at skrive følgende uden citationstegn "->")

og herefter ville jeg finde de ukendte størrelser, så tangentligningen kan bruges. Jeg ville altså bruge kommandoerne f(1) og f'(1) og herefter indsætte i tangentligningen y=f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0), hvoraf x_0=1, da punktet P(x_0,f(x_0))=(1,f(1)).

Monotoniforholdene går jeg ud fra, du godt selv ved, hvordan bestemmes, men her ville jeg benytte mig af samme metode ved altså at starte med at sætte f'(x)=0 og løse denne ligning for x og derefter bestemme monotoniforholdene..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2016 af Soeffi

#0. Ti-Nspire:


Svar #4
14. november 2016 af Theajames (Slettet)

det sidste step gider den ikke få til 20, hvad har jeg gjort forkert?


Skriv et svar til: MAPLE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.