Matematik

Tang

14. november 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem de vinkler i intervallet [0;360], for hvilke tanv = -2,7 og Bestem de vinkler i intervallet [0;360], for hvilke 1/tan v = 2,345


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af mathon

På en tan-graf ses, at de to løsninger v_1 og v_2
tilhører intervallerne:
                                    \left [ 90^{\circ};270^{\circ} \right ]   og   \left [ 270^{\circ};360^{\circ} \right ]  

     \tan\left ( v \right )=\tan\left ( v_o+p\cdot 180^{\circ} \right )=-2{,}7\; \; \; \; \; p\in \{0,1\}

                          v=\left\{\begin{matrix} v_o=110{,}323^{\circ}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \\ v=110{,}323^{\circ}+180^{\circ}=290{,}323^{\circ} \end{matrix}\right.

                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2016 af mathon

               \frac{1}{\tan(v)}=2{,}345

               \tan(v)=2{,}345^{-1}=0{,}426439

På en tan-graf ses, at de to løsninger v_1 og v_2
tilhører intervallerne:
                                    \left [0^{\circ}; 90^{\circ} \right ]   og   \left [ 180^{\circ};270^{\circ} \right ]  


Skriv et svar til: Tang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.