Kemi

hjælp ti opgavel

14. november 2016 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej har denne opgave som jeg skal løse i tinspire 

Fra fysik ved I måske, at for en sten, som falder i et frit fald uden luftmodstand, vil sammenhængen mellem x=tid (målt i sekunder) og f(x)=længden af faldet (målt i meter) omtrent kunne beskrives ved funktionen:

f(x) = 4.9*x2  

1)    Hvor lang tid går der, før stenen rammer jorden?  

2)    Lav en tabel for f(x), hvor x=0, x=0.5, x=1, x=1.5, x=2, 2=2.5 og x=3.  

3)    Udregn gennemsnitshastigheden i de 6 intervaller fra 0 til 0.5, fra 0.5 til 1, osv.                                  Hvad sker der med gennemsnitshastigheden, som sekunderne går?  

4)    Opstil en formel for gennemsnitshastigheden i intervallet fra x0 til x - lad jer inspirere af spørgsmål 3).   5)    Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.2. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.                           Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.1. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.                              Lad nu x0=den faste værdi 1 og x=1.01. Find gennemsnitshastigheden i dette interval.    

6)    Beskriv med egne ord ideen i spørgsmål 5).  

jeg har lavet 1,2,3 men har svært ved 4


Skriv et svar til: hjælp ti opgavel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.