Matematik

Isoler

16. november 2016 af Margna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har nogle problemer med at isolere R i denne sætning. 

R / r+s = m 

Nogle der vil hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

"sætning". 

Skal det forstås som: 

\frac{R}{r+s}=m eller \frac{R}{r}+s=m?


Svar #2
16. november 2016 af Margna (Slettet)

Det skal forstås som den første 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Såfremt der er tale om

\frac{R}{r+s}=m

\frac{R}{r+s}=m\Leftrightarrow (r+s)\cdot \frac{R}{r+s}=m\cdot (r+s)\Leftrightarrow \frac{R\cdot (r+s)}{r+s}=m\cdot (r+s)\Leftrightarrow R=m\cdot (r+s)

, hvor der benyttes brøkregnereglen 

k\cdot \frac{a}{b}=\frac{k\cdot a}{b}


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Så skal du bare gange begge sider med (r+s) og så bare reducere. 


Svar #5
16. november 2016 af Margna (Slettet)

Tak for hjælpen :) har forstået det nu


Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.