Matematik

Trekant ABC

17. november 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB, og siden AC er halvanden gange så lang som siden AB

a) Bestem trekantens vinkler 
    Det oplyses, at længden af højden fra B er 5.

b) Bestem længden af siderne og trekantens areal. 

Er der nogle der vil hjælpe mig med opgave a? :) tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af JulieW99

I første omgang skal du tegne den. Det hjælper rigtigt meget.

AB = x

BC = AB*2

AC = AB*1,5

- - -

Vh Julie


Svar #2
17. november 2016 af Mm98

Hvordan skal jeg tegne den? og hvordan ved du at der skal stå *2 og 1,5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2016 af JulieW99

BC er dobbelt så lang som AB. AC er 1,5 gange AB's længde. Derfor! Du bør vide at for at få det dobbelte skal du gange med 2.

Tegn den foran dig på et papir i hånden. Indtegn også højden. Den skal stå vinkelret på en side. Du har dermed to retvinklede trekanter at arbejde med.

- - -

Vh Julie


Svar #4
17. november 2016 af Mm98

hmm, okay. Jeg prøver mig lige frem. Er 5= c eller a? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2016 af JulieW99

Nej, 5 er højden fra B, hvilket man angiver hb. Indsæt gerne din tegning - det gør det meget nemmere at hjælpe dig.

- - -

Vh Julie


Svar #6
17. november 2016 af Mm98

Okay altså indtil videre har jeg fundet vinkel A,som er 104,48

Det tog virkelig lang tid... Hvordan finder jeg vinkel B? 

A= 104,477

B=cos^(-1)?((2*|AC|+|AB|^2-1,5*|AC|^2)/(2*(2*|AC|) ))


Skriv et svar til: Trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.