Matematik

hjælp med differentiering og mere !!!

17. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgaven:

Om en funktion oplyses at: g(x) = 1/3*x^3-6*x^2+5

a) Bestem g'(x)
b) Løs g'(x) = 0 
c) Bestem monotoniforholdene for funktionen g(x)


Men mit hoved er stået helt af i dag - kan simpelt ikke komme videre med at differentiere dén, og så har jeg glemt hvor man løser g'(x) = 0, og derefter finder monotoniforhold - UDEN HJÆLPEMIDLER :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af JulieW99

Benyt at nxa differentieret bliver til anxa-1 og at konstanter forsvinder.

Når den er differentieret har du en andengradsligning som du løser på normalvis, ved at finde diskriminanten og herefter bruger en formel alt efter om der er én eller to løsninger.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2016 af 123434 (Slettet)

g(x)=1/3x3-6x2+5

a)

Bestem g'(x)

Benytter reglerne 

(axn)'=n*a*xn-1

(k)'=

g'(x)=3*1/3*x3-1-2*6*x2-1+0=x2-12x

g'(x)=x2-12x

b)

Bestem g'(x)=0

x2-12x=0

x*(x-12)=0

x=0 V x-12=0

x=0 V x-12+12=0+12

x=0 V x=12


Svar #3
17. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet)

VIRKELIG tusind tak!!!!!!!!


Svar #4
17. november 2016 af ForvirretBarn (Slettet)

En der kan dét med monotoniforholdene? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#4

Se evt. følgende video https://www.youtube.com/watch?v=lEsEVkZpELI el. læs http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold.

Når du har gjort det, så prøv at bestemme monotoniforholdene. Dernæst kan du dele dem med os andre her i forummet, og så kan vi hjælpe dig videre derfra (såfremt du altså har brug for hjælp efter at have set / læst ovenstående link).


Skriv et svar til: hjælp med differentiering og mere !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.