Matematik

hjæælp til en matematikopgave

17. november 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har brug for hjælp til en matematikopgave. opgave lyder..

om en funktion f oplyses, at f(2)=3 og f`(2)=4

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2016 af peter lind

Brug at ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0) +f(x0)


Svar #2
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

er det sådan du mener

y= f'(2)(x-2)+f(2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2016 af peter lind

netop men du skal indsætte opgavens værdier


Svar #4
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

men hvad skal man så efter det?


Svar #5
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

skal man bare reducere


Svar #6
17. november 2016 af iisommerii (Slettet)

man skal indsætte 3 og 4 i tangentligningen og regne det ud men helt præsict hvordan kan jeg ikke helt forstå


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. november 2016 af MatHFlærer

Du har oplysningerne

 P(2,f(2)) og f(2)=3 og f`(2)=4, anvend tangentligningen som #1 skriver. Indsæt da dine oplysninger.

y=f'(x_{0})(x-x_{0})+f(x_{0})

Da har vi

y=4(x-2)+3

Reducer og vi får

y=4x-5


Brugbart svar (2)

Svar #8
17. november 2016 af PeterValberg

f(2)=3

f'(2)=4

x_0=2

Indsættes i tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)=4(x-2)+3=4x-5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjæælp til en matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.