Matematik

Andengradsligning

19. november 2016 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem c, så x = -3 er løsningen til ligningen x2 + c = 3x

x2 + c = 3x  

c = 3 * (-3)-(-3)2

c = -9+9 = 0

Bestem for denne c-værdi den anden løsning til ligningen: x2 + 0 = 3x

 = (-3)2 - 4 * 1 * 0 = 5

x = -3±√5 / 2*1

Det stemmer ikke med x = 0  og x = 3 ...

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2016 af Capion1

1)
9 + c  =  - 9       ⇒       c  =  - 18


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2016 af Capion1

2)
Løs dernæst
x2 - 3x - 18 = 0
Man kan her, når en af rødderne kendes, benytte, at produktet af rødderne er lig med konstantleddet.
Da har man  (- 3)·(rod2)  =  - 18
Man må naturligvis også gerne benytte diskriminantformlen.


Svar #3
19. november 2016 af seriøs (Slettet)

Nu er jeg stadig forvirret...

Jeg får at   d = 63  dvs. jeg kan stadig ikke tage kvadratrod af det og dermed finde x...


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2016 af Capion1

d = (- 3)2 - 4·1·(- 18) = ...


Svar #5
19. november 2016 af seriøs (Slettet)

Ups.. det er 9 + 72 dvs. 81 :O

Tak for hjælpen :o)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.