Matematik

andengradsligning

20. november 2016 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

-x2 + 5x = 0

Hvordan løser jeg denne med nulreglen?


På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

Jeg går ud fra, du er bekendt med nulreglen.

Nulreglen er

a · b = 0 ⇒ a = 0 ∨ b = 0.

For ligningen -x2 + 5x = 0 har vi så:

- 1 · x2 = 0 ∨ 5 · x = 0

x = 0 ∨ x =5


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af mathon

kort:
              -x2 + 5x = 0 = -x·(x - 5) = 0


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.