Matematik

reducer 5(a-2)+3a

20. november 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan reducere jeg følgende udtryk; 5(a-2)+3a


Svar #1
20. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

der skal stå; 5a(a-2)+3a


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2016 af OliverHviid

Gang ind i parentesen og reducér, dvs. gang 5a med hvert led i parentesen og reducér så.


Svar #3
20. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

dvs. 

5a^2 - 10 + 3a

8a^2 -10

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2016 af alexandersvanholm

5a(a-2)+3a

Vi lader 3a stå og fokuserer på de første led. Brug reglen a(b+c)=ab+ac

=5aa+5a(-2)

Brug nu minus/plus-reglen +(-a)=-a

=5aa-5a\cdot 2

=5a^2-10a

Tilføj 3a til ovenstående og du vil have

=5a^2-10a+3a

=5a^2-7a


Svar #5
20. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: reducer 5(a-2)+3a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.