Matematik

Beregn vinkel

21. november 2016 af DrenardI (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogen der kan hjælpe mig med en udregningsmetode til hvor jeg udregner vinkel C ?
Vedhæftet fil: IMG_9250.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2016 af MatHFlærer

Det gør arbejdet nemmere ved at indsætte billedet sådan:


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. november 2016 af MatHFlærer

Anvend sinusrelationerne:

\frac{sinB}{b}=\frac{sinC}{c}

Da indsætter du dine værdier

\frac{sin(100)}{10}=\frac{sinC}{7}

Så får du en vinkel når du har løst for C, husk at det er i grader, så du skal tage den inverse sinus :)


Svar #3
21. november 2016 af DrenardI (Slettet)

Hvordan ser det ud hvis jeg regner det ud på lommeregner for jeg gør et eller andet helt forkert for jeg får ikke det rigtige resultat ??

Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2016 af MatHFlærer

Se hvis du f.eks. bruger TI-30XS så skal du lige isolere C. Brug din viden om ligninger, ellers skal jeg nok vise det. Altid prøv først :)


Svar #5
21. november 2016 af DrenardI (Slettet)

Blev lige dobbelt så forvirret der :)

Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2016 af MatHFlærer

Det var sgu ikke så heldigt, men følg så med:

\frac{sin(100)}{10}=\frac{sinC}{7}\Leftrightarrow sin(100)\cdot 7=10\cdot sinC\Leftrightarrow sinC=\frac{sin(100)\cdot 7}{10}

Så tager du den inverse:

sinC=\frac{sin(100)\cdot 7}{10}\Leftrightarrow C=sin^{-1}(\frac{sin(100)\cdot 7}{10})

Prøv at tast det ind på lommeregneren :) Altså det sidste!


Svar #7
21. november 2016 af DrenardI (Slettet)

Så langt er jeg faktisk med, problemet opstår ved at jeg ikke lige ved hvordan du laver sin-1 på lommeregner, ellers har jeg mere eller mindre opfanget den rigtigt så :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
21. november 2016 af MatHFlærer

Hvilken lommeregner har du? :)


Svar #9
21. november 2016 af DrenardI (Slettet)

Burger onlinelommeregner.dk

Brugbart svar (1)

Svar #10
21. november 2016 af MatHFlærer

Ja, web2.0calc er god, rigtig god! Jeg bruger dog direkte linket -> http://web2.0calc.com/

Gå ind på linket og tryk ind:

sin^-1((sin(100)*7)/10)

ELLER

arcsin((sin(100)*7)/10)

Så tænk over hvordan man kan skrive det op en anden dag. :)


Svar #11
21. november 2016 af DrenardI (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)

Brugbart svar (1)

Svar #12
21. november 2016 af MatHFlærer

Ingen årsag! Det er det vi hjælpere er der for ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #13
21. november 2016 af PeterValberg

#9 

cossincalc.com er også ret god :-)

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Beregn vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.