Samfundsfag

Den sociologiske model

21. november 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har jeg forstået den sociologiske model rigtigt? :

Den sociologiske model sætter vælgeradfærden sammen med de grupper i samfundet, vælgeren tilhører. Det vil sige, at ens vælgermønster afspejler den økonomiske og sociale postion, man har. Her handler det ikke om et psykoligisk tilhøresforhold til et parti på baggrund af familiens påvirkning, men om at man stemmer ud fra baggrundsfaktorer såsom uddannelse, køn, religion osv.

Hvis det er rigtigt forstået, er der så en der vil hjælpe med at forkorte det? :/
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2016 af MatHFlærer

Spørgsmål: Hvorfor skal det forkortes?


Svar #2
21. november 2016 af Theajames (Slettet)

det skal det da det er en del af en delkonklusion der er ved at blive lidt for lang. men hvis den ikke kan forkortes mere end det, så er der ikke så meget at gøre ved det. Men er det ellers rigtigt forstået?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0

En mulig forkortelse:

Den sociologiske model sætter vælgeradfærden sammen med de grupper i samfundet, vælgeren tilhører. Ens vælgermønster afspejler altså den økonomiske og sociale postion, man har. Det handler ikke om et psykologisk tilhørsforhold til et parti pga. familiens påvirkning; derimod stemmer man ud fra baggrundsfaktorer såsom uddannelse, køn, religion osv.
 


Svar #4
21. november 2016 af Theajames (Slettet)

Tak! har du tid til også at prøve at forkorte denne her:

Rational choice handler om valg af parti på det individuelle plan, og tager dermed afstand fra en stemmeadfærd der er begrundet ud fra en social gruppe. Teorien går ud på at vælgeren stemmer på det parti der for vedkommende er det rationelle korrekte parti at stemme på. Det er dermed et meget egoistisk valg af parti, da vælgeren ud fra denne teori ikke stemmer på hvad der er bedst for samfundet som helhed, men i stedet stemmer på det parti der er bedst for en selv og ens eget liv. Ifølge denne teori skal partierne og politikkerne, for at tiltrække flest stemmer, føre en politik der appellere til vælgerens sunde fornuft og det der for vælgeren synes at være det rigtig og bedste for netop en selv. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#4

Prøv selv. Jeg skal gerne hjælpe dig videre, når du engang selv har gjort et forsøg. - Det er for din egen skyld, for senere hen i dit uddannelsesforløb (såvel som dit arbejdsliv) skal du kunne fatte dig i korthed og indenfor rammerne. :-)


Skriv et svar til: Den sociologiske model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.