Matematik

Graf - HJÆLP

22. november 2016 af Hamidoo1907 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der vil hjælpe mig med denne opgave, med en god forklaring? :))

Vedhæftet fil: 1721486.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) 87 er startvægten ( i kg) ved begyndelsen af slankekuren. Personen taber sig 0,45 kg pr. uge, efter påbegyndelsen af slankekuren. Der er tale om en lineærsammenhæng, hvor 87 er begyndelsesværdien, og -0,45 er hældningen. 

b) Jeg tror godt, du selv kan. 


Svar #2
22. november 2016 af Hamidoo1907 (Slettet)

b kunne jeg også godt bruge hjælp til


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

y angiver personens vægt på et givent tidspunkt. Du ved, at personen ved start vejer 87 kg, og at personen skal tabe 11 kg. Hvilken vægt skal personen så ende på? Herefter kan du bestemme antallet af uger, det tager at tabe de 11 kg. 


Svar #4
22. november 2016 af Hamidoo1907 (Slettet)

Er det 24 uger?


Svar #5
22. november 2016 af Hamidoo1907 (Slettet)

Er ikke sikker

Hvad er udregningen for det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja sådan ca. 

Hvordan ser dine udregninger ud? 


Svar #7
22. november 2016 af Hamidoo1907 (Slettet)

0,45 *24,4 = 10,98


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja men hvordan har du fundet frem til, at det lige er 24,4 uger? Har du gættet/prøvet dig frem, eller har du lavet en udregning? 


Svar #9
22. november 2016 af Hamidoo1907 (Slettet)

Prøvet mig frem


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det tænkte jeg nok. Det er en lidt tidskrævende proces, hvis man altid skal gøre det, og særligt i en eksamenssituation, hvor man sjældent har tiden på sin side. 

Personen har en startvægt på 87 kg og ønsker at tabe sig 11 kg. Herved får personen vægten:

87 kg - 11 kg = 76 kg

Vi tager et kig på den lineære sammenhæng, du får givet: 

y = 87 - 0,45 · x

y angiver personen vægt til et givent tidspunkt, og x angiver antallet af uger siden starten af slankekuren. VI ønsker at bestemme x, da der spørges til, hvor lang tid det tager at tabe sig 11 kg. Da vi ved, at den ønskede vægt er 76, efter vægttabet, har vi kun en ubekendt i vores ligning:

76 = 87 - 0,45 · x ⇔ -11 = -0,45 · x ⇔ -11/-0,45 = x ⇔ 24,44444444 = x 


Svar #11
22. november 2016 af Hamidoo1907 (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Glad for det hjalp. Husk at lav en opsamlende konklusion, hvis der er tale om en matematikaflevering, hvis det ikke er noget, du gør i forvejen. 


Skriv et svar til: Graf - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.