Matematik

Hvordan bestemmer jeg ud fra grafen fortegnet for hvert af tallene a, b og c?

22. november 2016 af hjælp246 - Niveau: C-niveau

Altså, jeg ved godt at "c" er grafens skæringspunkt med y-aksen, men hvad er så a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

a=hældningskoefficienten

b=skæring på y-aksen (dette er en konstant)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2016 af StoreNord

a positiv betyder at parablen er glad.


Svar #3
22. november 2016 af hjælp246

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2016 af PeterValberg

Forudsat at der er tale om en parabel (hvilket vist er sandsynligt)
så angiver b hældningskoefficienten for tangenten til parablen
i røringspunktet (0,c)

b > 0: parablens topppunkt ligger til venstre for y-aksen.
b < 0: parablens topppunkt ligger til  for y-højre ksen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
22. november 2016 af hjælp246

(Slet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2016 af PeterValberg

I henhold til indlæg #5, som senere blev slettet.

a < 0
b > 0
c < 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Under antagelse af parabel:

a: Hvis a > 0 vender grenene opad (glad graf). Hvis a < 0 vender grenene nedad (sur graf)

b: Tangentens hældning i (0,c)

c: Er y-koordinaten til parablens skæring med y-aksen.

D: Antallet af skæringer med x-aksen - D > 0 giver to skæringer, D = 0 giver en skæring og D < 0 giver ingen skæring. 


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg ud fra grafen fortegnet for hvert af tallene a, b og c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.