Fysik

Energiomsætningshastighed

23. november 2016 af Pernille899 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle.

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette:

En greyhound i de første 7,5 sekunder af et løb har en energiomsætning på 12,27 kJ pr. minut og pr. kg legemsvægt.

. Beregn energiomsætningshastigheden (i de første 7,5 sekunder af et løb) for en 30 kg grey- hound. Angiv resultatet i enheden watt. (Til sammenligning kan en toptrænet cykelrytter omsæt- te ca. 1800 W). 

Skal jeg bruge formlen for effekt og arbejde? Eller er jeg helt galt på den?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2016 af rasm382k (Slettet)

Jeg ville starte med at regne ud hvor mange kj den bruge de første 7,5.

12.27*30/60 * 7.5 = 46,0125kj

Og så bruge formlen W= 1000*kj/sekund(er)

W= 1000*46,0125/7,5 = 6135W

Håber det var det du ville have hjælp med.


Skriv et svar til: Energiomsætningshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.