Kemi

Stofmængde

23. november 2016 af a3151351351 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, forstår ikke rigtigt den her opgave. Hvis nogle kunne forklare mig ville det være nice :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2016 af mariarasmussen96 (Slettet)

Den formel du skal bruge: n = m/M

fx i a.

Her skal du skal finde den molare masse af NaCl

I dette tilfælde er det: 58,44 g/mol

Så indsætter du bare i formlen:

0,058g/58,44g/mol = 9,93*10^-4 mol


Svar #2
23. november 2016 af a3151351351 (Slettet)

@maria

Så først finder jeg stoffets molarmasse til ascorbinsyre f.x som er 176,12g/mol

Så laver jeg formlen 0,50g/176,12/mol korrekt?

Hvordan beregner jeg det så? har ikke lige været til de sidste 2 kemitimer så er ret lost here :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2016 af mariarasmussen96 (Slettet)

Jamen det er bare et regnestykke på lommeregneren:

Stofmængden har altid enheden mol, da gram går ud med hinadnen i brøken

Se:

0,5/176,12 = 0,00284 mol


Svar #4
23. november 2016 af a3151351351 (Slettet)

Forstår det nu, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.