Matematik

Ker(f) og ligningsystem

24. november 2016 af minosmay (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal løse finde Ker(f) til matricen i vedhæftede fil. jeg har fundet matricen med ledende etaller. Nu skal jeg bestemme en parameterfremstilling for at løse ligningssystemet. hvem kan hjælpe?


Svar #1
24. november 2016 af minosmay (Slettet)

her er filen

Vedhæftet fil:opg .pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2016 af peter lind

Det fremgår af den sidste matricen at x4 ikke påvirker de andre variable og at den altid vil give 0 på højre side. Hvis det var rigtigt ville (0, 0, 0, 1) være basis for kernen. Det stemmer bare ikke rigtigt med den første matrix. Du kan prøve at sætte t til en parameter og derefter løse ligningssystemet, som vil indeholde t. Resultatet vil være at du får en vektor proportional med t. Denne vektor vil så være basis for kernen


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2016 af Anonyminized (Slettet)

Din ker(f) vil blot være lig

span(1,1,-1,1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2016 af Glisby (Slettet)

x1-x4=0   ->  x1=x4  -> x1=t4  -> 1
x2-x4=0   ->  X2=x4  -> x2=t4  -> 1
x3+x4=0  ->  X3=-X4 -> x3=-t4 -> -1
                                    x4=t4  -> 1

altså som ovenstående span(1,1,-1,1)

Det er ihvertfald såden jeg forstår det :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2016 af jantand

ker(f)  erdet samme som nulrummet for matricen.

Det findes ved:

Ax=0

Det medfører at den løsning der er givet ovenfor gælder..


Skriv et svar til: Ker(f) og ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.