Kemi

Kolorimetri

25. november 2016 af biotek222 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har lavet et kolorimetriforsøg, hvor vi skulle finde den ukendte koncentration af patent blue V.

Vi fortyndede opløsningerne 1:5, og har fundet koncentrationerne til dem vha formlen:

c_efter=c_før*(v_før/v_efter)

Hvordan finder jeg den ukendte koncentration?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2016 af mathon

Det afhænger af det molære reaktionsforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2016 af mathon

Der er måske ikke tale om nogen reaktion.

Du har så
                        c_{f\o r}=c_{efter}\cdot\left ( \frac{V_{efter}}{V_{f\o r}} \right )

                        c_{f\o r}=c_{efter}\cdot\left ( \frac{5\cdot V_{f\o r}}{V_{f\o r}} \right )=5\cdot c_{efter}
                 


Svar #3
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Hej. Mener du ikke c_efter=c_før*(5*V_før/V_før)=5*C_efter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2016 af mathon

                       c_{efter}=c_{f\o r}\cdot\left ( \frac{V_{f\o r}}{V_{efter}} \right )

                        c_{efter}=c_{f\o r}\cdot\left ( \frac{ V_{f\o r}}{V_{efter}} \right )=c_{f\o r}\cdot\left ( \frac{V_{f\o r}}{5V_{f\o r}} \right )=\frac{1}{5}\cdot c_{f\o r}
                 


Svar #5
26. november 2016 af biotek222 (Slettet)

Okay. Jeg viser lige mine udregninger:

Vi har brugt stamopløsningen med Patent Blue V som indeholder 500 mg/L opløsning, og vi skulle angive resultatet for den ukendte koncentration både i mg/L og i M:

Udregning: Man finder først stofmængden vha. massen og den molaremasse: m: 500 mg/L→0,5 g/L M=1159,45 g/mol
=m/M=(0,5 g/L)/(1159,45 g/mol)=0,0004312m
erefter findes koncentrationen af opløsningen: n=v*c→c=n/V=0,0004312m/0,01L=0,04312
Dermed er koncentrationen 0,04312. Så beregnes koncentrationen for fortyndingsrækken vha. formel: c_efter=c_før*(V_før/V_efter ) =0,04312*0,002L/0,01L=0,008624 Dette gentages følgende: 0,008624*0,002L/0,01L=0,0017248

0,0017248*0,002L/0,01L=0,00034496 osv
For nu at finde koncentrationen af den ukendte bruges formlen: c_efter=c_før*(V_før/V_efter )<→c_før*(V_før/(5*V_efter)=1/5*C_før = 1/5*0,04312= 0,008624

Er det rigtigt?


Skriv et svar til: Kolorimetri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.