Fysik

cirkulærbane og argumenter

26. november 2016 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Argumenter for at hastigheden kan definderes på netop denne måde for en cirkulær planetbane:

2*PI*r/T

T er omløbstiden

hvilke argumneter findes der

Vedhæftet fil: fysik udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2016 af mathon

Hvis kredsløbsbanen er cirkulær med radius r,
er kredsløbsbanens længde 2\pi r.
Omløbstiden er T.

Den gennemsnitlige omløbshastighed er
derfor

                     v_{middel}=\frac{afstand}{tid}=\frac{2\pi r}{T}=\left (\frac{2\pi }{T} \right )\cdot r=\omega \cdot r
 


Skriv et svar til: cirkulærbane og argumenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.