Matematik

Nulpunkter og f'(x) (differentialregning)

26. november 2016 af linimuzz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg er ved at lave en emneopgave omkring differentialregning. 

En af opgaverne lyder "Lav en funktionsanalyse af følgende funktion ved beregninger".

Funktionen er: f(x)=ln(4x-2)

Jeg er usikker på, hvordan man finder nulpunkter og f'(x).

Nogen som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2016 af AMelev

Skal du lave beregningerne i hånden? Hvilket CAS-værktøj bruger du?


Svar #2
26. november 2016 af linimuzz (Slettet)

Det eneste CAS-værktøj jeg kan bruge er wordmat. 

Må bruge de hjælpemidler jeg vil. Skal bare have beregninger på det jeg laver...det er det eneste krav. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2016 af AMelev

Allerførst skal du angive definitionsmængden: ln er kun defineret for positive værdier, så 4x - 2 skal være positiv. Løs derfor uligheden 2x - 4 > 0.

Så brug Wordmat til at løse ligningen f(x) = 0. Tegn grafen og aflæs fortegnene for f(x).

Lad også Wordmat
- differentiere f(x)
- bestemme 0-pkt. for f ', dvs. løse ligningen f '(x) = 0
- beregne værdier for f ' på hver side af nulpunkterne eller tegne grafen for f '

Så skal du selv angive fortegn for f ' i intervallerne, som nulpunkterne deler op i
Derudfra skal du angive monotoniforholdene for f - inkl. lokale max/min

Tjek dine resultater med grafen for f.


Skriv et svar til: Nulpunkter og f'(x) (differentialregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.