Matematik

Logaritme og Richter skalaen

27. november 2016 af PoulPoulsen123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har denne her side jeg skal have lavet som omhandler logaritme og Richter skalaen, og jeg forstår ikke helt opgaverne. Har især brug for hjælp til f'eren, er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan man gør?

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af mathon

Omskrivninger til
                                      \log(E)=2{,}4m-1{,}2

                                      \log(E_2)=2{,}4m_2-1{,}2
                                      \log(E_1)=2{,}4m_1-1{,}2                  subtraktion
giver:

                                       \log(E_2)-\log(E_1)=2{,}4(m_2-m_1)

                                      \frac{E_2}{E_1} =10^{2{,}4(m_2-m_1)}

                                     
                                     

                                     


Svar #2
27. november 2016 af PoulPoulsen123 (Slettet)

Forstår ikke helt det du har lavet der. Hvilken opgave er det til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2016 af mathon

endvidere
                                      2{,}4m=\log(E)+1{,}2

                                      m=\frac{1}{2{,}4}\log(E)+\frac{1{,}2}{2{,}4}

                                      m=0{,}42\log(E)+0{,}5
                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2016 af mathon

og
                                      E=\frac{10^{2{,}4m}}{10^{1{,}2}}=10^{-1{,}2}\cdot \left (10^{2{,}4} \right )^m=0{,}0631\cdot 251^m


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2016 af mathon

Din opgave er nu at finde ud af hvilke formler, der skal bruges til hvad.


Skriv et svar til: Logaritme og Richter skalaen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.