Matematik

Fourieserie

27. november 2016 af Ahansen88 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej ! Jeg sidder fast i en del opgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med! :)

Det handler om fourierækker.

I a) får jeg 

T=32 og grundfrekvensen til at give     T=\frac{2\pi }{T}=0.196 

b)

Det er en ulige funktion, da der er tale om symmetri ved 0

c)

middelværdien får jeg til at give 0.125 ved at dividere resultatet fra a0 med 2.

men funktion lyder således.

f(t)=\begin{cases} 1 & \text{ if }0< t <18 \\ -1 & \text{ if } 18 < t< 32 \end{cases}

\frac{2}{32}+(\int_{0}^{18}1 dt +\int_{18}^{32}-1 dt) =0.25

Den næste opgave er jeg så meget i tvivl om, da jeg skal opskrive fourierserien for den fundet funktion.

Hvordan griber jeg lige det an?

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2016 af peter lind

Der er tale om asymmetri ikke symmetri, hvilket betyder at det er en ulige funktion

Middelværdien er 0 hvilket du let kan se af grafen. Der gælder også a0=0 Det havde været lettere, hvis du havde brugt definitionsintervallet -16 til +16 På figuren står der 3 tegn for hver værdi på x aksen bortset fra 0. Jeg kan kun læse de to første tegn.

Den næste  du skal gøre er at finde de første fouriertransformerede. Du har formodentlig formlen i din bog


Svar #3
27. november 2016 af Ahansen88 (Slettet)

Okay mange tak for svaret ! Jeg prøver at se hvad det giver!

Jeg kan dog heller ikke selv finde ud af hvad 3 tegn skille være desværre.

Skriv et svar til: Fourieserie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.