Matematik

Indekstal - Hjælp

27. november 2016 af rikke17044 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En tabel viser antal medlemmer i Danmarks Biavlerforening fra 1980 til 2010

År :          Antal medlemmer               Indekstal

1980                                                    100

1990            7026                                123,4

2000                                                     71,8

2010            4020


 Opgaven lyder så:

Hvor mange medlemmer havde biavlerforeningen i 1980? (Helt tal)

Hvor mange medlemmer havde biavlerforeningen i 2000? (Helt tal)

Beregn indekstallet i 2010? (1 decimal)

Hvor mange procent falder medlemstallet fra 2000 til 2010? (1 decimal)

Brug procenten fra 3.9d til at beregne, hvor mange medlemmer Danmarks Biavlerforening så har i 2020? (Helt antal)

HÅBER I KAN HJÆLPE :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2016 af Capion1

Man udfylder resten af skemaet

År :          Antal medlemmer               Indekstal

1980                a                                   100

1990            7026                                123,4

2000                b                                    71,8

2010            4020                                    c
 

Der gælder:    \frac{a}{100}=\frac{7026}{123,4}=\frac{b}{71,8}=\frac{4020}{c}    Da vil man herudaf kunne finde a, b og c.


Svar #2
28. november 2016 af rikke17044 (Slettet)

Hej
Tak for ledetråden
Men er nok nødt til at have mere hjælp. Jef forstår ikke hvordan du så vil regne tallene ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2018 af MaleneRosenberg (Slettet)

a) 7026/1,234= 5693,67 rundes op til et helt tal 5694. 

b) 71,8/100= 0,718       0,718*5694= 4088

c) 4020/5694*100= 70,6


Skriv et svar til: Indekstal - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.