Matematik

Discrete Uniform

28. november 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude. 
Vil nogen derude hjælpe med at forstå en eksampel fra bogen.


Example 3.5.2
There are 100 slips of paper in a hat, each of which  has one of the numbers 1,2,…..,1000 written on it , with no number appearing more than once. Five of the slips are drawn, one at a time.
(First consider random sampling  with replacement (with equal probabilities)).

a) What is the distribution of how many of the drawn slips have a value  a value of at least  80 written on them?

Solution:
a) By the story of the binomial, the distribution is Bin(5,0.21)

Jeg kan se, at n=5, og jeg forstår, at p =0.21, og hvis det er rigtigt, hvordan kan p være lig med 0.21?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2016 af Soeffi

#0 There are 100 slips of paper in a hat, each of which has one of the numbers 1,2,…,100

Svar #2
28. november 2016 af Rossa

Det skal være "1,2,.....,100". 

Bogen findes her: https://books.google.dk/books?id=EvoYCwAAQBAJ&pg=PA106&lpg=PA106&dq=example+3.5.2(Random+slips+of+paper)&source=bl&ots=AyTiQORFjN&sig=1QBXhtNSi77cKdF0RwBMnRGBNB0&hl=da&sa=X&ved=0ahUKEwiRqZ6yzMvQAhXKO5oKHTUMCpoQ6AEIHDAA#v=onepage&q=example%203.5.2(Random%20slips%20of%20paper)&f=false


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2016 af Therk

p = 0.21 fordi

\sum_{i = 1}^{100} 1_{\{i\geq 80\}} =21

(fra og med 80 og til og med 100 er der 21 tal)

Det er en binomialfordeling, fordi det er sampling med replacement (5 uafhængige bernoulliforsøg).


Skriv et svar til: Discrete Uniform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.