Matematik

find x. nulreglen

29. november 2016 af maikenmarie - Niveau: B-niveau

f(x)=-x^2+3x

Løs ligningen f(x) = 0.

Andengradsligningen løses ved hjælp af nulreglen:

Hvordan er det man gør det. Jeg ved at svaret er x=0 V x=3.. men jeg er ikke klar over hvordan jeg kommer frem til det. 

Og hvordan ved man om man i en opgave skal bruge at jeg skal finde x'erne vha at finde d og så x. Eller om jeg skal bruge nulreglen. 

Men mest af alt hvordan bruger jeg nulreglen.

Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2016 af PeterValberg

f(x) = 0
-x2 + 3x = 0 
x(-x + 3) = 0
x = 0   v   -x + 3 = 0
x = 0   v   x = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: find x. nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.