Matematik

Differentialligninger

30. november 2016 af Celinepigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Differentialligning:

dy/dx=(x-4)/y

hvor y >0

Bestem den fuldstændige løsning til differentialligningen.

Nogle der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2016 af mathon

variabelseparation:

                               y\, \mathrm{d}y=(x-4) \mathrm\, {d}x       som integreres

                               \int y\, \mathrm{d}y=\int (x-4) \mathrm\, {d}x

                               \tfrac{1}{2}y^2=\tfrac{1}{2}x^2-4x+C_1

                               y^2=x^2-8x+C\; \; \; \; \; \; y>0

                               y=\sqrt{x^2-8x+C}


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.