Matematik

En vektor i anden?

01. december 2016 af peterlravn - Niveau: A-niveau

Hvad bliver \left | a \right |^2 når a = \begin{bmatrix} 5\\ 13 \end{bmatrix}?

Ender vi med at få 5^2+13^2  eller \begin{bmatrix} 5^2\\ 13^2 \end{bmatrix} ? Hvordan sætter man en vektor i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2016 af PeterValberg

|\vec{a}| betyder længden af vektor a, som bestemmes som \sqrt{5^2+13^2}
så ja, du får 5^2+13^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2016 af mathon

eller
             da       \left | \vec{a} \right |^{2}=\overrightarrow{a}^{\, 2}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}={a_1}^2+{a_2}^2


Skriv et svar til: En vektor i anden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.