Matematik

Hjælp til denn opgave

01. december 2016 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Håber på hjælp :-)

Vedhæftet fil: 7.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2016 af Limitlesss (Slettet)

a) sæt x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2016 af PeterValberg

a) Bestem den afledede funktion f' og løs ligningen f'(x)=0

b) Prøv lige at se video nr. 8,9,10,11 på denne videoliste < LINK >

c) Du skal løse ligningen (brug CAS)
     x^3-6x^2-15x+10=-90

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. december 2016 af Kristensenalex

Hvordan løser jeg så d)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2016 af PeterValberg

Se dette billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2016 af PeterValberg

Jeg fik aldrig svaret dig ordentligt tidligere, idet jeg desværre blev
forstyrret og måtte rette min opmærksomhed et andet sted hen.

Med hensyn til spørgsmål d)
så er a en funktionsværdi for f og på billedet i #5 viser de to
vandrette røde streger intervallet for a, så f(x) = a har tre løsninger.
Du har i spørgsmål a) bestemt to x-værdier, hvor grafen for f har 
vandret tangent (det er de røde linjer på min skitse i #5). Lad os kalde
disse to x-værdier for x1 og x2 (vist nok -1 og 5).

Det vil sige, at:     f(x1) < a < f(x2)     er svaret på spørgsmål d) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til denn opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.