Matematik

toppunkt v.h.a. differentialkvotienten

03. december 2016 af siggie12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg skal finde toppunktet for denne funktion: f(x)=20x^3-6x^-2 

Jeg ved godt, at man skal sætte den lige med 0, men hvordan isoleres x trin for trin? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2016 af JulieW99

Differentier den - du får en andengradsligning. Den løser du som du normalt løser den.

Må du bruge hjælpemidler?

- - -

Vh Julie


Svar #2
03. december 2016 af siggie12 (Slettet)

sorry, den er allerede differentieret! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2016 af JulieW99

Så løser du den med dit CAS-værktøj. Du kan ikke løse en tredjegrads i hovedet.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2016 af StoreNord

\\20x^{3}-6x^{-2}=0 \\ 20x^{3} = 6x^{-2}\Leftrightarrow \\20x^{5}=-6\Leftrightarrow \\x^{5}=\frac{-6}{20}\Leftrightarrow \\x=-\sqrt[5]{\frac{-6}{20}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2016 af mathon

           f{\, }'(x)=60x^2+12x^{-3}

           f{\, }'(x)=60x^2+12x^{-3}=0

                             60x^5+12=0

                             x^5+\frac{1}{5}=0

                             x=\sqrt[5]{-\frac{1}{5}}=-0{,}72478

                             

           


Skriv et svar til: toppunkt v.h.a. differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.