Matematik

Historisk trigonometri - sin, cos, tan

06. december 2016 af studiebuster (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg er ikke sikker på hvordan jeg løser denne opgave, på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2016 af PeterValberg

Bestem vinklen ved månen (vha. vinkelsummen i en trekant)
og benyt en sinusrelation til bestemmelse af afstanden mellem
jordens og månens centrum.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kan også benytte, at i en retvinklet trekant, ABC, hvor C er ret, gælder at

\\sin(A) =\frac{a}{c},\\ cos(A) = \frac{b}{c},\\ tan(A) = \frac{a}{b}


Skriv et svar til: Historisk trigonometri - sin, cos, tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.