Matematik

Bestem uden hjælpemidler den afledede funktion for følgende funktioner, idet du angiver de regneregler du anvender, og hvor de anvendes:

07. december 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem uden hjælpemidler den afledede funktion for følgende funktioner, idet du angiver de regneregler du anvender, og hvor de anvendes:

   f1(x) = 2x6-3x5+4x4-5x3+6x2-7x+8.

   f2(x) = \frac{1}{4}x^{4} +\frac{1}{3} x^{3}+\frac{1}{2}x^{2}+x+1

  f3(x) = x10+x\frac{1}{10}

    f4(x) = 2x3,8+x\frac{1}{2}+53

   f5(x) = (x2-x)7


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2016 af mathon

             {f_1}{}'(x)=2\cdot 6\cdot x^{6-1}-3\cdot 6\cdot x^{5-1}+4\cdot 4\cdot x^{4-1}-5\cdot 3\cdot x^{3-1}+6\cdot 2\cdot x^{2-1}-7


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2016 af mathon

             {f_2}{}'(x)=\tfrac{1}{4}\cdot 4\cdot x^{4-1}+\tfrac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}+\tfrac{1}{2}\cdot 2\cdot x^{2-1}+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2016 af mathon

             {f_3}{}'(x)=10\cdot x^{10-1}+\tfrac{1}{10}\cdot x^{\tfrac{1}{10}-\tfrac{10}{10}}


Skriv et svar til: Bestem uden hjælpemidler den afledede funktion for følgende funktioner, idet du angiver de regneregler du anvender, og hvor de anvendes:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.