Matematik

Differentiering

11. december 2016 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Jeg har nu siddet i et par timer og forsøgt at lave følgende opgave:

http://imgur.com/a/n8wc3

Er kommet frem til at man nok skal tage den samlede funktion af t(x)-r(x) og finde minimum og se om den er < 0.9 m, men kan ikke rigtig få lortet til at virke, nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2016 af mathon

    f(x)=\left (t(x)-r(x) \right )=10^{-6}\cdot \left ( 0{,}6 x^3-450x^2+68000x\right )+0{,}004x+6

minimum kræver bl.a.

   f{\, }'(x)=10^{-6}\cdot \left ( 1{,}8 x^2-900x+68000\right )+0{,}004=0

                                 1{,}8 x^2-900x+68000+4000=0

                                 1{,}8 x^2-900x+72000=0

                                 x^2-500x+40000=0

                                        x=\left\{\begin{matrix} 100\\400 \end{matrix}\right.                  
                                 


Svar #2
11. december 2016 af Jepp5220

Hvordan får jeg disse 2 x værdier til at blive til en værdi for hvor langt under r(x) ligger under t(x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2016 af mathon

Bestem monotonien for f(x) og bestem minimum, som sammenlignes med størrelsen 0{,}9.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.